Frilandsgrise

Vi har efterhånden haft grise i nogle år, så vi har nogle rutiner, der fungerer – og som vi derfor holder fast i.

Vi “befrier” fra en konventionel svinebonde, som vi i øvrigt holder meget af. Vi sørger for at hente dem først på aftenen, så de kommer direkte i deres kommende hus og i seng i masser af ren halm. På det tidspunkt er de 8-10 uger gamle.

Næste morgen bliver de lukket ud! Aldrig har de haft så højt til loftet før. Altid spændende at se deres reaktioner. Meget snart tager de alle 3000 m2 i brug og der boltrer de sig så de næste 6 måneder.

De bliver skudt hos os. Først kommer dyrlægen og kontrollerer. Det kræver lovgivningen. Dernæst kommer slagteren og skyder dem. Det foregår helt udramatisk – jeg sørger for, at de er sultne, når de skal skydes og serverer et måltid for dem, når slagteren er klar. Derfor sanser de ikke andet end maden – og dør lykkeligt spisende.

Slagteren tager dem med til sit landsbyslagteri, hvor vi så næste morgen kan være med i parteringen.

Selvforsyning, økologi og gravefri køkkenhave